Technisch Werken

Fiat Chrysler roept 862.520 voertuigen terug in Verenigde Staten in 2019

Autoproducent Fiat Chrysler heeft een terugroepactie in de Verenigde Staten waarbij 862.520 voertuigen worden terugroepen. De voertuigen moeten weer terug naar de garage omdat ze niet aan de emissiestandaarden voldoen. Het bericht hierover werd afgelopen woensdag bekend gemaakt door het Amerikaanse federale milieuagentschap EPA.

Er worden verschillende soorten auto’s teruggeroepen waaronder de Chrysler 200-serie die tussen 2011 en 2014 is geproduceerd. Verder worden ook voertuigen van het automerk Jeep teruggeroepen. Het gaat hierbij om auto’s uit de Compass- en Patriot-series. De wagens die teruggeroepen worden zijn tussen 2011 en 2016 gemaakt. Naast de Chryslers en Jeeps worden ook een aantal Dodge-modellen teruggeroepen.

Fiat Chrysler heeft in een persverklaring aangegeven dat ze zelf de problemen had ontdekt en gemeld aan het Amerikaanse agentschap. “Vorige maand zijn we begonnen met het benaderen van klanten vanwege de benodigde reparaties. Deze nemen wij uiteraard zelf voor onze rekening”. De terugroepactie is heel omvangrijk en omdat er geen gevaar is voor de veiligheid mogen de voertuigen nog aan het verkeer deelnemen. De terugroepactie zal in verschillende fases worden uitgevoerd. Het is belangrijk dat er tijdig voldoende onderdelen aanwezig zijn om de voertuigen te herstellen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!