Technisch Werken

Eurozone staat niet op het punt van een recessie begin 2019

Volgens ECB-bestuurder Ewald Nowotny is er nog geen sprake van een recessie als men kijkt naar de economie van de eurozone. Er zijn wel tegenvallende berichten over de economie maar het in nog te vroeg om het al over een recessie te hebben. De cijfers uit Duitsland zijn bijvoorbeeld tegengevallen. Duitsland is één van de belangrijkste economieën van Europa en laat nu duidelijk een minder sterke economische groei zien dan gehoopt wordt en verwacht. Op maandag 4 februari 2019 werd er een conferentie gehouden over de Europese economie. Tijdens deze conferentie kwam naar voren dat er nog geen sprake is van een recessie in Europa.

De economie zal de negatieve invloeden gaan overwinnen aldus Nowotny die de president van de centrale bank van Oostenrijk is. In de laatste maanden zijn er meer landen die te maken hebben met een vertraging in de groei van de economie. De economie van Italië heeft hier ook mee te maken. Volgens Klaas Knot de president van de Nederlandse centrale bank is het ook nog te vroeg om van een recessie te spreken. “De Europese economie doet het behoorlijk goed. De situatie kan ook niet altijd zo zijn als in 2017″, zei hij een week geleden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws