Technisch Werken

Europese Unie maakt plannen tegen jeugdwerkloosheid

De Europese Unie is bezig met het ontwikkelen van plannen om de jeugdwerkeloosheid in Europa tegen te gaan. De economie moet door de plannen worden bevorderd en er moeten meer banen worden gecreëerd. Dow Jones Newswires heeft hierover een document in handen dat is beschreven door de Europese Raad.

Er worden een aantal mogelijkheden genoemd om de werkeloosheid tegen te gaan. Zo zouden er leningen moeten worden verstrekt aan kleine bedrijven. Deze leningen worden verstrekt door de EU-fondsen en moeten worden gebruikt door stages, scholing en training te bevorderen. Volgens het plan van de EU zouden lidstaten met verhoudingsgewijs hoge jeugdwerkloosheid aanspraak kunnen maken op ‘grootschalige ondersteuningsprogramma’s’.  Dit zou er toe moeten leiden om de jeugd weer aan het werk te krijgen en van een toekomst te voorzien. Landen met een hoge jeugdwerkeloosheid zitten met name in het Zuiden van Europa zoals Spanje.

Ook zouden kleine bedrijven meer moeten kunnen lenen door een  verhoging van de leencapaciteit van de Europese Investeringsbank.

Als ik dit zo in het nieuws lees dan krijg ik de indruk dat de creditcrisis met nieuwe kredieten moet worden opgelost. Dat lijkt me niet een oplossing maar een vooruitduwen van de problemen. Wanneer de kosten voor bedrijven verlaagd zouden worden komen oplossingen meer in zicht. Lagere belastingen of een lagere grondprijs van de gemeente om een bedrijfspand neer te zetten zou wel een stuk meer helpen denk ik.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws