Technisch Werken

Europese Tesla-fabriek kan goedkopere Tesla’s produceren

Een Tesla-fabriek in Europa kan er voor zorgen dat Tesla’s betaalbaarder worden voor mensen in Europa. Dit bericht heeft Tesla-topman Elon Musk bekend gemaakt. Er zijn al langer plannen vanuit Tesla om een Europese productielocatie te bouwen. Vermoedelijk zal Tesla in 2019 een beslissing hierover maken. Er zijn namelijk nogal wat landen en regio’s die graag een Tesla-fabriek zouden willen hebben. Een deel van de prijs van een Tesla is gekoppeld aan transportkosten en invoertarieven.

Als Tesla voor Europese afnemers kan produceren in een productielocatie in Europa dan kan dat veel kosten besparen. Tesla gaat ook elektrische auto’s produceren in China om dezelfde reden. Een Europese mega-fabriek voor Tesla laat nog even op zich wachten. Bepaalde steden en regio’s in Nederland hadden ook de wens uitgesproken voor een grote Tesla-fabriek. Het lijkt er op dit moment op dat deze regio’s helaas worden gepasseerd. Vermoedelijk wordt de nieuwe fabriek van Tesla in Duitsland geplaatst. Volgens Elon Musk is Duitsland namelijk de meest logische keuze. Dat had hij in 2018 al aangegeven. Hij zou graag de Tesla fabriek plaatsen in de buurt van de Franse grens maar ook in de buurt van de Benelux-landen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws