Technisch Werken

Europese Commissie stelt klimaatfonds van 100 miljard euro beschikbaar in 2020

Afgelopen dinsdag hebben de Eurocommissarissen Frans Timmermans (klimaat) en Valdis Dombrovskis (economie) in het Europees Parlement in Straatsburg bekend gemaakt dat er extra geld beschikbaar komt in de vorm van een klimaatfonds. Dit klimaatfonds is bestemd voor de regio’s die meer moeite moeten doen dan andere regio’s om de CO2 emissie te reduceren. De Europese Commissie stelt in totaal 100 miljard euro beschikbaar voor deze regio’s.

In totaal steekt de Europese Commissie zelf €7,5 miljard euro aan ‘vers geld’ in het fonds. Het bedrag is in ieder geval voor de komende zeven jaar beschikbaar. Niet ieder land kan aanspraak maken op een bedrag uit het klimaatfonds. Daarvoor moet je aan bepaalde eisen voldoen. Er moeten gerichte plannen worden ingediend door de kwetsbare regio’s. Doelstelling is dat de EU zo snel mogelijk energieneutraal wordt. Daarvoor moet er echter nog veel gebeuren. Geld zal niet de enige oplossing of voorwaarde zijn om het klimaatprobleem effectief aan te pakken. Mensen en middelen zijn ook belangrijk.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!