Technisch Werken

EU probeert de VS voor vrijdag 18 oktober 2019 te overtuigen om handelstarieven in te trekken

De Europese Unie heeft aangegeven dat ze tot vrijdag pogingen zal ondernemen om de Verenigde Staten te overtuigen de handelstarieven alsnog in te trekken. De handelstarieven zouden door Amerika worden ingevoerd als reactie op de Europese financiële steun aan Airbus. Deze financiële steun heeft tegen de internationale afspraken plaatsgevonden. Daarom heeft de Wereldhandelsorganisatie toestemming gegeven voor economische reacties van de Amerikaanse regering. Amerika heeft aangegeven dat de steun aan Airbus het land 9,8 miljard euro heeft gekost.

Daarom voert Amerika nu maatregelen door die er voor zorgen dat een deel van dit geld wordt gecompenseerd. De handelstarieven zouden daar toe bijdragen. Toch is Europa van mening dat Amerika ook niet helemaal vrijgepleit kan worden op het gebied van financiële steun aan vliegtuigbouwers. Zo zou Amerika ook financiële steun hebben verstrekt aan Boeing. Dit is een grote Amerikaanse vliegtuigbouwer. Een nieuwe handelsoorlog ligt op de loer. Als de VS de handelstarieven niet gaat annuleren is de kans groot dat de EU in de toekomst ook tarieven aankondigt op Amerikaanse producten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws