Technisch Werken

EU geeft toestemming voor overname Essent-moeder Innogy door E.ON

De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de overname van energieaanbieder Innogy door branchegenoot E.ON. Aan deze overname zijn echter wel voorwaarden verbonden. Zo moet E.ON wel een aantal onderdelen van haar organisatie verkopen als ze Innogy gaan overnemen. E.ON heeft bijvoorbeeld aangegeven dat ze zich volledig zal gaan terugtrekken uit de Tjechische markt voor gas en elektriciteit. Daarnaast gaat E.ON ook in Duitsland en Hongarije onderdelen van de hand doen. Toch blijft het bedrijf in die landen nog wel actief.

Op dit moment is het Nederlandse Essent nog eigendom van Innogy. Dit energiebedrijf is op haar beurt nu nog onderdeel is van het Duitse energiebedrijf RWE. E.ON krijgt door de overname nog meer invloed op de Europese energiemarkt. Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging heeft dinsdag 17 september 2019 bekend in een toelichting het volgende aangegeven: “de toezeggingen die E.ON heeft aangeboden, zorgen ervoor dat de fusie niet tot minder keuze en hogere prijzen leidt in de landen waar deze twee bedrijven actief zijn”.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!