Technisch Werken

Essent wil verduurzaming stimuleren door aanschaf Vandebron in 2019

Op dinsdag 19 november 2019 werd bekend gemaakt dat energieleverancier Essent het duurzame energiebedrijf Vandebron heeft overgenomen. De overname zorgt voor verbaasde reacties in de energiewereld. Vandebron heeft altijd aangegeven dat ze niet van plan was om te gaan samenwerken met grote energieleveranciers die door Vandebron als minder duurzaam werden beschouwd.

Volgens Vandebron is Essent hard bezig om duurzamer te worden. Vandebron wil Essent daar graag verder bij helpen. Vanuit die invalshoek wil Vandebron Essent van binnenuit gaan verduurzamen en vergroenen. Essent geeft aan dat ze de duurzame energieleverancier heeft aangekocht om zo verder te kunnen verduurzamen. In een reactie geeft Essent aan: “met Vandebron wint Essent een vertrouwd duurzaam energiebedrijf in haar netwerk”.

Essent-topman Patrick Lammers vervolgt dat deze stap belangrijk is: “omdat wij een sleutelrol spelen bij het behalen van de doelstellingen uit het klimaatakkoord.” Op dit moment levert Essent stroom en gas aan ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland. Door de overname krijgt Essent, die al de marktleider is van Nederland, er ongeveer 200.000 nieuwe klanten bij.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws