Technisch Werken

Energierekening stijgt in 2019

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vrijdag 23 november 2018 aangegeven dat de energierekening van veel huishoudens in 2019 zal stijgen. De stijging valt echter wel mee. Gemiddeld zouden huishoudens anderhalve euro meer moeten betalen op hun energierekening. Deze verhoging komt door de hogere kosten die het komende jaar in rekening zullen worden gebracht voor het transport van elektriciteit en gas. Ongeveer twintig procent van de energierekening van huishoudens bestaat uit kosten voor energietransport. Gemiddeld is het bedrag dat een huishouding voor het transport van energie moet betalen is 300 euro.

De aangekondigde prijsstijging is kleiner dan de inflatie die komend jaar wordt verwacht. De komende jaren gaat de landelijke netbeheerder TenneT haar verbindingen in het transport van energie aanzienlijk uitbreiden. Zo wordt er geld gestoken in een rechtstreekse verbinding met Denemarken doormiddel van de zogenoemde Cobrakabel. De integratie moet er op de langere termijn voor zorgen dat er meer duurzame beschikbaar komt in Nederland. Ook zullen de energieprijzen lager uitvallen volgens de ACM als het transportnetwerk wordt uitgebreid.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws