Technisch Werken

Energierekening daalt in 2020 voor gemiddeld huishouden

De energierekening zal voor de meeste huishoudens het komende jaar lager uitvallen. Dat komt omdat de variabele energietarieven van de drie grote energieleveranciers Essent, Eneco en Vattenfall gelijk blijven in 2020. Dit bericht werd bekend gemaakt door de websites Pricewise en Gaslicht.com. Deze websites helpen consumenten om inzichtelijk te krijgen wat de verschillen zijn in energietarieven en helpen consumenten ook met overstappen naar een andere energieleverancier. Het bericht werd dinsdag 3 december 2019 bekend gemaakt via verschillende mediabronnen.

Hoewel de prijzen van de grote energieleveranciers gelijk blijven zullen de kosten voor de meeste huishoudens gaan dalen. Dat komt omdat de overheid heeft aangegeven dat de energiebelasting omlaag gaat. Deze belastingverlaging zou een gemiddeld huishouden een besparing van 70 euro op jaarbasis op kunnen leveren. Gemiddeld dalende de belastingen rond de 75 euro maar tegelijkertijd worden de kosten met 5 euro per jaar verhoogd. Daardoor blijft een positief verschil van 70 euro over.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws