Technisch Werken

Energieleverancier Eneco schrapt ongeveer 250 banen tot eind 2019

Eneco is een energieleverancier die van plan is om meer kosten te gaan besparen. Door efficiënter te gaan werken en processen meer te stroomlijnen hoopt de energieleverancier de kosten verder naar beneden te drukken. Dat betekent ook dat er arbeidsplaatsen zullen gaan verdwijnen. De energieleverancier verwacht dat er ongeveer 250 arbeidsplaatsen overbodig worden.

In totaal werken bij Eneco ongeveer drieduizend mensen. Als de reorganisatie door gaat zal een behoorlijk deel van deze arbeidsplaatsen verdwijnen. Volgens de organisatie is ongeveer dertig procent van de 250 werkplekken die geschrapt worden een flexwerkplek die bezet wordt door tijdelijk personeel. Het bericht over het verdwijnen van arbeidsplaatsen werd maandag 4 juni 2018 bekend gemaakt door het bedrijf aan de media.

Hoewel gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten zal een groot deel van de banen verdwijnen door natuurlijk verloop en het intern overplaatsen van werknemers. De reorganisatie zal beginnen in september 2018 en duurt voort tot het einde van 2019. In totaal moeten de maatregelen er voor zorgen dat Eneco veel geld bespaard. Het zou gaan om een kostenbesparing van ongeveer 100 miljoen euro aldus de energieleverancier.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!