Technisch Werken

Eneco wordt mogelijk overgenomen door Shell in 2019

Er zijn op dit moment twee grote partijen die mogelijk energiebedrijf Eneco willen overnemen. Dit zijn olieconcern Shell en pensioenfonds PGGM. Dit werd dinsdag 25 juni 2019 bekend gemaakt door persbureau Reuters. Dit persbureau heeft het bericht bekend gemaakt op basis anonieme bronnen. Hieruit kwam ook naar voren dat twee andere bedrijven zouden zijn afgehaakt in dit proces. Het Franse olieconcern Total en het Italiaanse Enel, dat samenwerkt met pensioenuitvoerder APG zouden zijn afgehaakt in de strijd om Eneco over te nemen.

Er zijn nog wel bronnen die beweren dat APG op dit moment nog probeert om een nieuwe partner te vinden. Zodra dat zou lukken kunnen ze een nieuw bod uitbrengen op Eneco. De twee grootste partijen die in beeld zijn om Eneco over te nemen zijn vooralsnog PGGM en Shell. Daarnaast zijn er nog een aantal andere partijen die interesse hebben in Eneco dat zijn het Japanse Mitsubishi en infrastructuurinvesteerder Macquarie. Ook het Franse EDF zou een bod hebben gedaan. Op dit moment is Eneco nog in handen van 53 gemeenten in Nederland. Het bedrijf heeft een waarde van drie miljard euro maar wordt verkocht.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!