Technisch Werken

Elon Musk verlaat in 2018 organisatie die kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkelt

Tesla-CEO Elon Musk zal vertrekken bij de OpenAI. Dit is een Non-profit organisatie die kunstmatige intelligentie ontwikkeld en optimaliseert en werd in 2015 door Elon Musk zelf opgericht. Volgens een aankondiging van het technologische concern zal Elon Musk de raad van bestuur bij OpenAI verlaten. Hij zal echter wel geld investeren en advies geven aan OpenAI. Medeoprichter Sam Altman die ook de CEO is van startup begeleider Y Combinator zal de komende tijd wel in de raad van bestuur van OpenAI actief blijven.

OpenAI
De organisatie OpenAI is opgericht om een bijdrage te leveren aan de algemene ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf doet het goed in de markt. In 2017 had een AI van het bedrijf de beste speler ter wereld in de game Dota 2 weten te verslaan.

Musk heeft bewust gekozen om te vertrekken bij OpenAI. Zijn bedrijf Tesla is namelijk bezig met de ontwikkeling en toepassing van kunstmatige intelligentie in elektrische auto’s. Dat zou er voor kunnen zorgen dat er belangenverstrengeling ontstaat. Door het vertrek van Musk wordt dat nu voorkomen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!