Technisch Werken

Elliott kritisch over staalfusie ThyssenKrupp en Tata Steel in 2018

Elliott is een investeerder en heeft een kritische houding betrekking tot de voorgenomen fusie tussen de Europese staalactiviteiten van het Duitse ThyssenKrupp met die activiteiten van het Indiase Tata Steel. Tata Steel is een grote staalproducent in India en is het moederbedrijf van de voormalige Hoogovens in IJmuiden. Om die reden zal de fusie tussen de Europese activiteiten van ThyssenKrupp en Tata Steel ook de Nederlandse werkgelegenheid in de metaaltechniek kunnen raken.

Elliott heeft in een brief geschreven dat er duidelijke verschillen zijn in de prestaties bij de Europese staaldivisies van ThyssenKrupp en Tata. Zo zou de winst van Tata Steel dalen en de winst van ThyssenKrupp juist stijgen. Als een fusie op dit moment zou doorgaan betekent dit een aderlating van 1,9 miljard euro voor ThyssenKrupp onder de huidige omstandigheden. Een fusie tussen de bedrijven is volgens het Amerikaanse bedrijf Elliott wel verstandig als men kijkt naar de consolidatie in de Europese staalsector.

Elliott heeft een belang heeft genomen in ThyssenKrupp. Dat werd bekend in de maand mei van 2018. Elliott de enige partij die sceptisch is over de fusie. Zo is ook grootaandeelhouder Cevian Capital met 15 procent van ThyssenKrupp eveneens terughoudend over de voorgenomen fusie. ThyssenKrupp zou een compensatie van 2,5 miljard euro moeten ontvangen van Tata Steel als de fusie alsnog doorgaat aldus de grootaandeelhouder.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!