Technisch Werken

Elektromonteur worden in 2019?

De elektrotechniek is in Nederland een belangrijke factor voor de energietransitie. Er is echter een groot probleem: het tekort aan elektromonteurs. Dat zorgt er voor dat bedrijven in Nederland dringend op zoek zijn naar ervaren elektromonteurs. Ervaren elektromonteurs zijn echter allemaal aan het werk en desondanks is er nog een tekort in deze sector aan ervaren personeel. Daarom wordt er gekeken naar nieuwe instroom van kandidaten doormiddel van BBL trajecten. Deze BBL trajecten worden door verschillende opleidingsinstituten op het middelbaarberoepsonderwijs (mbo) aangeboden.

Toch is het lastig om te kiezen welke BBL-opleiding in de elektrotechniek het beste bij je past. Er zijn opleidingen voor assistent monteur sterkstroominstallaties, eerste monteur sterkstroom installaties maar er zijn ook opleidingen in de zwakstroom en elektronica. Daarnaast zijn er nog specifieke opleidingen waarin elektrotechniek wordt gecombineerd met mechanica zoals de opleiding mechatronica. De keuze is breed ook de keuze tussen het aantal erkende leerbedrijven waar men een BBL traject zou kunnen volgen is heel groot. Daarom is een goed advies belangrijk. Dat advies kunnen wij bieden. Via de knop ‘BBL Technicum’ kun je een vraag indienen over een BBL opleiding of jezelf aanmelden voor een BBL opleiding in de elektrotechniek.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met , ,
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!