Technisch Werken

Elektrische auto’s worden wereldwijd meer verkocht in 2017

De verkoop van elektrische auto’s gaat wereldwijd omhoog. In het derde kwartaal van 2017 zijn er over de gehele wereld meer elektrische auto’s verkocht. In het derde kwartaal zijn er in de hele wereld ruim 287.000 elektrische en gedeeltelijk elektrisch aangedreven voertuigen afgeleverd. Dit is een stijging van 63 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. 

In he derde kwartaal van 2017 is ook de verkoop van plug-in hybride auto’s en elektrische voertuigen gestegen. Ten opzichte van het tweede kwartaal is het aantal verkochte plug-in hybrides gestegen met 23 procent.  Meer dan de helft van de auto’s die verkocht werden met een volledige of gedeeltelijke elektrische aandrijving werden geleverd aan klanten in China. In Europa werd 24 procent van het totale aantal verkochte elektrische auto’s geleverd. Daarmee staat Europa op de tweede plaats. Dit staat in een rapport van Bloomberg New Energy Finance. Uit dit rapport komt naar voren dat wereldwijd het aantal verkochte voertuigen met een vorm van elektrificatie in 2017 zal uitkomen op meer dan een miljoen. Het rapport van Bloomberg New Energy Finance verscheen op dinsdag 21 november 2017.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!