Technisch Werken

Eerste Tesla Model 3 auto’s in februari 2019 beschikbaar in Nederland

De eerste exemplaren van het Tesla Model 3 worden in februari in Nederland geleverd. In februari zullen ook andere mensen die een reservering voor de Tesla Model 3 hebben gedaan hun langverwachte voertuig in ontvangst kunnen nemen. Vanaf woensdag 5 december 2018 is de Tesla Model 3te configureren.

Er zijn verschillende momenten waarop het Model 3 van Tesla beschikbaar komt. De volgorde die hierbij gehanteerd wordt is onder andere afhankelijk van de reserveringsdatum, bezorglocatie en configuratieopties. Er worden door Tesla geen uitspraken gedaan over het aantal exemplaren van het Model 3 dat voor afnemers in Nederland gereserveerd is en aanbetaald is. De Tesla Model 3 is heel populair wereldwijd. Het is een goedkopere variant van de Tesla voertuigen die voor veel mensen nauwelijks betaalbaar zijn. De goedkoper variant van Tesla kon dan ook in 2016 rekenen op veel interesse vanuit de markt. Dat jaar zijn in totaal ongeveer 450.000 orders geplaatst voor de Tesla Model 3.

Er zijn echter verschillende varianten van de Tesla Model 3. In eerste instantie konden alleen de langeafstands- en Performance-versies van de Tesla Model 3 besteld worden. Deze Performance-versie kost 69.700 euro. Er is echter ook een zogeheten Long Range-uitvoering met een 74 kWh accu en vierwielaandrijving. Deze heeft een prijs van 58.800 euro. De Tesla Model 3 Long Range AWD heeft een bereik van 544 kilometer op basis van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Dat is iets meer dan de Performance-uitvoering die een actieradius heeft 530 kilometer ver op een acculading. De Performance-uitvoering kan echter wel in 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur sprinten.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws