Technisch Werken

Economische groei daalt in 2020 door stikstofcrisis volgens ABN AMRO

Het komende jaar zal de economische groei wat lager gaan uitvallen dan eerder werd verwacht. De daling in de economische groei is het gevolg van de stikstofcrisis. Deze verwachting hebben economen van de ABN AMRO dinsdag 10 december 2019 uitgesproken. De economen gaan er vanuit dat de economie in 2020 met 0,9 procent zal groeien. In 2019 zal waarschijnlijk nog een economische groei van 1,7 procent worden gerealiseerd.

Bouw
Vooral de bouwsector zal de negatieve gevolgen van de stikstofproblematiek nog gaan merken. Deze sector heeft in 2019 al last gehad van de stikstofwetgeving. Dat zorgde er voor dat verschillende bouwvergunningen niet verleend werden of dat men langer moest wachten op een bouwvergunning. De bouwsector zag haar volumes in 2019 nog met 4 procent groeien maar de verwachting is dat 2020 een krimp gaat opleveren van 2 procent. Ook andere sectoren zullen last krijgen van een economische teruggang ten gevolge van de stikstofcrisis. Zo zullen de industrie en de agrarische sector een krimp doormaken in 2020.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!