Technisch Werken

Economisch sentiment in eurozone in juli 2019 gedaald naar laagste niveau in drie jaar tijd

Het niveau van het economisch sentiment is in de eurozone in de maand juli verder gedaald. Dit kwam dinsdag 30 juli 2019 naar voren uit cijfers die de Europese Commissie heeft bekend gemaakt. Het economisch sentiment heeft te maken met het vertrouwen dat men heeft in de economie. Dit wordt door de Europese Commissie bijgehouden in een zogenaamde sentimentsindex. Deze index daalde met 0,6 punten naar 102,7 punten.

Dit indexcijfer is het laagste niveau in drie jaar tijd. Het lage economisch sentiment is het gevolg van een afname van het vertrouwen van bedrijven in de economische vooruitzichten. Vooral in de industrie maar ook in de bouw is er duidelijk sprake geweest van een daling in het vertrouwen in de economie. Ook de dienstensector en detailhandel hadden te maken met een daling. De bouw en industrie hadden echter de sterkste daling in het vertrouwen in de economie.

Het consumentenvertrouwen liet echter een kleine stijging zien. Deze kwam uit op 0,6 punten op de index. De Europese Commissie geeft aan dat veel huishoudens in Nederland nog wel positief zijn over hun huidige economische situatie. Ook over de algemene economische situatie zijn huishoudens in Nederland positiever dan de meeste bedrijven. Het is echter wel zo dat het algehele economisch sentiment in de eurozone de afgelopen twaalf maanden is gedaald. Alleen in de maand mei was er sprake van een lichte stijging. In de gehele Europese Unie genomen daalde het economische sentiment met 0,3 punten. Dat betekent dat het vertrouwen in de economie in de gehele EU iets minder is gedaald ten opzichte van de eurozone.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!