Technisch Werken

Economie Nederland groeit 0,4 procent in kwartaal drie 2017

De Nederlandse economie is in het derde kwartaal van 2017 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit zorgt er voor dat het bruto binnenlands product (bbp) in 2017 behoorlijk lager ligt dan een kwartaal eerder. Dit werd bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op dinsdag 14 november 2017. Het betreft volgens het CBS wel een eerste raming.

In het tweede kwartaal van 2017 liet de Nederlandse economie nog een behoorlijk sterke groei zien van 1,5 procent op kwartaalbasis. Ondanks de afgezwakte groei in kwartaal drie is er nog steeds wel sprake van een economische groei in Nederland. Kwartaal drie van 2017 is in feite het veertiende kwartaal op rij dat de Nederlandse economie een groei laat zien. De economische groei is volgens het CBS breed gedragen. Dit houdt in dat verschillende sectoren duidelijk de economische groei merken. Er zijn meer investering. Ook de consumptie is verder aangetrokken evenals de export.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws