Technisch Werken

Economen ABN AMRO merken dat vertrouwen in de woningmarkt afneemt in 2019

Het vertrouwen in de woningmarkt neemt af volgens economen van ABN AMRO. De economen van de bank zien steeds sterkere signalen van een afkoeling van de woningmarkt. In een prognose die de economen woensdag 10 april 2019 hebben gepubliceerd staat dat de prijzen van woningen minder hard stijgen. Daarnaast is er volgens het rapport ook sprake van een daling in het aantal transacties op de woningmarkt. Econoom Philip Bokeloh geeft aan dat het dalende vertrouwen in de woningmarkt een van de belangrijkste signalen is van een woningmarkt die afkoelt. Steeds meer consumenten vinden 2019 een minder goed moment op een nieuwe woning te kopen.

Het afnemende aanbod zorgt er voor dat er minder interesse is in de aanschaf van een woning en daarnaast worden de woningen die wel beschikbaar zijn onbetaalbaar voor een groot publiek. In sommige delen van Nederland moeten consumenten concurreren met investeringsmaatschappijen en andere grote ondernemingen waardoor de woningprijzen enorm oplopen en het voor gezinnen nauwelijks mogelijk is om een woning te kopen. Volgens de economen van ABN AMRO gaat de woningverkoop in aantallen met vijf procent afnemen. Daarnaast verwachten analisten dat ook de prijzen van woningen op de markt minder snel zullen stijgen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!