Technisch Werken

ECB verlaagt depositorente in 2020 mogelijk naar -0,7 procent

Verschillende analisten op de markt verwachten dat de ECB de depositorente verder gaat verlagen. Op dit moment staat de depositorente op -0,4 procent. Dat betekent dat banken geld moeten betalen als ze overtollig kasgeld gaan stallen bij de ECB. Naar verwachting zal de ECB in september nieuwe maatregelen gaan nemen om de economie verder te stimuleren. Financiële analisten verwachten dat in de zomer van 2020 de depositorente wordt verlaagd naar -0,7 procent door de centrale bank van Europa.

Rabobank-econoom Elwin de Groot heeft tegen het Financieele Dagblad aangegeven dat Nederlandse banken in 2019 bij elkaar 138 miljard euro aan overtollige liquiditeiten hebben. Daar wordt dit jaar nog 0,4 procent rente over betaald. Dat betekent dat banken geld moeten betalen voor hun overtollig kasgeld. Dat kost bijelkaar veel geld. In totaal zouden Nederlandse banken gezamenlijk 550 miljoen euro moeten betalen voor het stallen van hun kasgeld. Dit zal een effect gaan hebben op de hypotheekrente die de komende tijd nog verder omlaag zal gaan.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!