Technisch Werken

Duurzaam ondernemen moet beloont worden vanaf 2017

Topbestuurders van vijftien Nederlandse bedrijven hebben er op aangedrongen dat het regeerakkoord aandacht besteed aan duurzaamheid. Volgens de ondernemers is het belangrijk dat duurzaam ondernemerschap beloont wordt. Op die manier wordt een groene, economische groei bevordert. Deze oproep staat in een brief die de bestuurders woensdag 3 mei 2017 hebben gestuurd aan de informateur Edith Schippers. Verschillende bestuurders hebben de brief ondertekend. De bestuurders van de volgende bedrijven ondertekenden de brief.

  •  bierbrouwer Bavaria,
  • bouwconcern BAM,
  • beddenspecialist Beter Bed,
  • telecombedrijf KPN,
  • ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de 15 bedrijven die de brief ondertekenden. Zoals te zien is, zijn de bedrijven actief in verschillende sectoren.  In totaal zijn bij deze bedrijven gezamenlijk tienduizenden werknemers werkzaam. Ook hebben de bedrijven met elkaar miljarden euro’s omzet. Het sluiten van duurzaamheidsovereenkomsten blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk.

Als er in bepaalde sectoren dergelijke overeenkomsten werden gesloten moesten deze worden getoetst door verschillende instanties waaronder toezichter ACM. Deze instantie toetst of de overeenkomsten niet in strijd zijn met de concurrentieregels. Zo zijn bijvoorbeeld de afspraken uit het Energieakkoord van 2013 over het sluiten van kolencentrales stuk gelopen. De bestuurders hebben in hun pleidooi voor vergroeningsmaatregelen een ‘tienpuntenplan’ opgesteld. Hiermee willen ze informateur Edith Schippers en de politieke partijen die deelnemen aan de onderhandelingen stimuleren om tot concrete oplossingen te komen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Geplaatst in Nieuws