Technisch Werken

Duitsland verhoogt subsidies op elektrische auto’s met 50 procent vanaf 2019

In Duitsland is ongeveer twee procent van de verkochte auto’s een zogenaamde ‘stekkerauto’. Dat betekent dat er in Duitsland nog veel moet gebeuren om het totale wagenpark te verduurzamen. De Duitse overheid wil de verkoop en het gebruik van elektrische auto’s aanjagen. Daarom wordt de subsidie op plug-inhybrides en volledig elektrische voertuigen met 50 procent verhoogd.

Dit bericht werd dinsdag 5 november 2019 bekend gemaakt. Bondskanselier Angela Merkel heeft de maatregel afgesproken met de Duitse auto-industrie. Het is de bedoeling dat de maatregel er voor zorgt dat er meer elektrische auto’s aan het verkeer deelnemen. In 2030 moeten minimaal tien miljoen stekkerauto’s op de Duitse wegen rijden als het aan de Duitse overheid ligt. In de praktijk betekent dit dat de subsidie op volledig elektrische auto’s met een prijs tot 40.000 euro oploopt naar 6.000 euro. Voor plug-inhybrides in die prijsklasse stijgt de subsidie van een auto ook naar 4.500 euro op een voertuig met een prijs van 40.000.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!