Technisch Werken

Duitsland is grootste producent elektrische auto’s vanaf 2019

In de maand november van 2019 werden er in Duitsland de meeste elektrische auto’s verkocht ten opzichte van andere Europese landen. Daarvoor was Noorwegen de grootste producent van elektrische auto’s. Van oudsher is Duitsland de grootste producent van auto’s binnen Europa. Een groot deel van deze auto’s zijn echter nog steeds benzinevoertuigen en diesels. De autoproducenten in Duitsland hebben echter ook de focus gelegd op elektrisch rijden. Daardoor worden van veel benzinevoertuigen en diesels ook elektrische varianten ontwikkelt. Er worden ook nieuwe elektrische modellen gemaakt.

Door de bouw van een grote Teslafabriek in 2019 zullen de komende tijd alleen maar meer elektrische auto’s in Duitsland worden geproduceerd. Dat maakt Duitsland waarschijnlijk de nummer 1 op het gebied van elektrische auto’s. Er komen bovendien vanuit andere automerken de komende twee jaar verschillende elektrische automodellen op de markt. De Duitse auto-industrie draait op volle toeren en is volledig gefocust op nieuwe technologie. Deze technologie richt zich niet alleen op elektrische rijden maar ook op zelfrijdende auto’s. De Duitse auto-industrie wil bij de top van de wereld blijven horen. Dat vereist inspanningen en een bereidheid om mee te bewegen in de markt die steeds meer op elektrisch rijden lijkt te zijn gericht.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!