Technisch Werken

Duitse industrie maakt ook krimp door in augustus 2019

De industrie van Duitsland heeft het moeilijk halverwege 2019. De bedrijvigheid in de Duitse industrie was de afgelopen tijd al in moeilijkheden terechtgekomen. Inmiddels is ook augustus aan het rijtje maanden met een krimp toegevoegd. Het is inmiddels de achtste maand op een rij dat de Duitse industrie een krimp laat zien. De krimp in augustus valt echter ten opzichte van de vorige maand wel mee. Dit komt naar voren uit de inkoopmanagersindex van onderzoeksbureau IHS Markit. In augustus kwam de Duitse industrie volgens deze index uit op 43,6 punten.

Een stand onder 50 punten betekent dat er sprake is van een krimp van de desbetreffende sector. Het indexcijfer komt iets hoger uit dan de maand juli van 2019. Volgens de index staat de industrie er nog steeds slecht voor. De vooruitzichten zijn ook nog niet heel goed. Toch lijkt Europa in de wereldeconomie redelijk stand te houden. De handelsoorlog is vooral tussen Amerika en China. Daardoor valt Europa nog buiten de strijd. Misschien dat Europa in de toekomst zelfs kan profiteren van de handelsspanningen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!