Technisch Werken

Domotica-producent Nes wordt weer onderdeel van Google in 2018

Domotica en internet of things wordt een steeds belangrijker onderdeel van de installatie van een woning of utiliteitscomplex. De woningautomatisering kan niet zonder de technologie die uit internet of things en domotica voortvloeit. Veel bedrijven hebben dit in de gaten en gaan investeren in deze nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast zijn er ook veel startups actief in domotica en internet of things.

Startups en technologie
Dikwijls worden deze startups na verloop van tijd overgenomen door grotere bedrijven. Daarnaast zijn er ook grote bedrijven die reeds bestaande ontwikkelaars van domoticatoepassingen overnemen. Zo gaat Google het bedrijf Nest weer overnemen. Nest is een ontwikkelaar en producent van zogenaamde slimme thuisapparaten. Het bedrijf zal binnenkort weer onderdeel van Google worden en zal gaan samenwerken met de hardware-afdeling van de Googlezoekmachine. Dit werd woensdag bekend gemaakt door Google op haar blog.

Google en hardware
Op dit moment werkt de hardware-afdeling van Google al nauw samen met Nest. Het bedrijf Nest is een producent van onder andere slimme thermostaten en slimme beveiligingscamera’s. Hoewel Google vooral bekend is als zoekmachine en softwareontwikkelaar wil het bedrijf ook steeds meer stappen onder nemen op het gebied van de ontwikkeling van hardware. Zo ontwikkelt Google onder andere de Pixel-telefoon, Chromebook-laptops en de Google Home-speaker. TechCrunch heeft een woordvoerder van Nest gesproken over de inlijving bij Google. Deze woordvoerder gaf aan dat zowel de Nest-productlijn als de Google-producten onder hun eigen merknaam zullen worden ontwikkeld en geproduceerd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!