Technisch Werken

DNB wil kosten financieel toezicht verhogen met 23 procent vanaf 2019

De Nederlandsche Bank (DNB) is verantwoordelijk voor financieel toezicht in Nederland. Op dinsdag 12 november 2019 maakte DNB een conceptbegroting bekend. Deze is in handen gekomen van Het Financieele Dagblad (FD). Hieruit komt naar voren dat de kosten voor het financieel toezicht mogelijk met een kwart worden verhoogd.

De verhoging van de kosten heeft te maken met de digitalisering van de organisatie. Daarnaast moet ook het hoofdkantoor van DNB worden gerenoveerd. DNB wil haar budget verhogen van 185 miljoen naar 228 miljoen euro. In 2020 zal een verbouwing starten die 13,3 miljoen gaat kosten. Daarnaast zou voor de investeringen in digitalisering een bedrag van 14,3 miljoen euro nodig zijn. Dit betekent dat financiële instellingen een hogere bijdrage moeten gaan betalen. Deze gaat met 23 procent omhoog. De meeste instellingen willen dit helemaal niet. De voorzitter van de branchevereniging voor betaalbedrijven VBIN heeft aangegeven dat het gaat om een absurde en buitenproportionele stijging.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!