Technisch Werken

Deutsche Bank schrapt 18.000 banen tot 2022

De Deutsche Bank gaat opnieuw een reorganiseren. De financiële instelling gaat tot 2022 in totaal 18.000 banen schrappen. Dat is ongeveer twintig procent van haar totale personeelsbestand. De Deutsche Bank heeft al geruime tijd problemen. Door de dalende aandelenkoersen en door boetes voor misstanden uit het verleden heeft de Deutsche Bank veel geld verloren. In het tweede kwartaal van 2019 verwacht de Deutsche Bank op een nettoverlies van 2,8 miljard euro uit te komen.

Het schrappen van banen moet er voor zorgen dat de bank aanzienlijke kosten bespaard. Mogelijk kan een deel van de bank verder automatiseren doormiddel van fintech. Daardoor kan nog meer geld bespaard worden. Tot 2022 verwacht de bank ongeveer 7,4 miljard euro aan kosten kwijt te zijn aan de reorganisatie waarvan 5,1 miljard euro dit jaar.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws