Technisch Werken

Dertig procent van de bouwbedrijven kan de werkdruk aan in 2019

Sinds 2000 hadden bouwbedrijven in Nederland nog niet eerder zo veel werk. De werkdruk in de bouwsector neemt toe. Deze werkdruk wordt echter door bouwbedrijven verschillend ervaren. Sommige bouwondernemingen hebben geen problemen met de oplopende werkdruk terwijl andere bouwbedrijven het juist lastig vinden om de werkdruk aan te kunnen. In totaal geeft een derde van de bouwondernemingen aan dat ze niet in de knel komen en dat het voor hen mogelijk is om de werkdruk aan te kunnen. Dit bericht werd maandag 19 augustus 2019 bekend gemaakt door BNR. De nieuwsorganisatie heeft hiervoor een inventarisatie gebruikt van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

De toenemende werkdruk in de bouwsector wordt veroorzaakt door de stijgende vraag naar nieuwbouwwoningen. De vraag naar nieuwbouwwoningen is de afgelopen tijd aanzienlijk toegenomen vanwege de woningmarkt. De woningmarkt staat in 2019 aanzienlijk onder druk. Er is meer vraag dan aanbod aan woningen. Dit heeft tot gevolg gehad dat de prijzen van bestaande woningen aanzienlijk zijn gestegen. Ook de prijzen van nieuwbouwwoningen zijn omhoog gegaan. De woningmarkt moet meer aanbod generen om de vraag en het aanbod met elkaar in balans te brengen. bouwbedrijven zullen het de komende tijd waarschijnlijk nog drukker krijgen. Het EIB heeft aangegeven dat de bouwsector in Nederland ongeveer nog voor een jaar aan bouwprojecten kan inhalen. Dat geeft een indruk van de werkdruk in de sector.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!