Technisch Werken

Deelhandelsakkoord getekend tussen Amerika en China op woensdag 15 januari 2020

Gisteren hebben de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He het eerste deel van een handelsakkoord getekend. Dit gebeurde woensdag in het Witte Huis. Het deelakkoord is een belangrijke doorbraak in de handelsoorlog tussen beide landen. De afgelopen tijd hebben China en Amerika van beide kanten inspanningen geleverd om de handelsspanningen te reduceren. Daar ging echter een periode van wederzijdse acties aan vooraf.

Er werden importheffingen doorgevoerd door beide economische grootmachten ook andere maatregelen genomen zoals het verlagen van de rente in Amerika en de devaluatie van de Chinese munt. Actie lokte een reactie uit en zo ontstond een cirkel van oplopende spanningen. Inmiddels lijkt de ergste ‘kou’ uit de lucht met de ondertekening van het deelakkoord. Toch is de handelsoorlog nog niet volledig voorbij. Er zal de komende tijd nog veel werk moeten worden verricht om echt tot een compleet handelsakkoord te komen tussen de beide landen. Misschien is dit deelakkoord een belangrijke eerste stap in het normaliseren van de betrekkingen en de economische groei.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!