Technisch Werken

Deel twee handelsakkoord China en Amerika mogelijk pas na verkiezingen 2020 getekend

Binnenkort zal het eerste deel van de handelsovereenkomst tussen Amerika en China worden getekend. De betrekkingen tussen de beide economische grootmachten lijken hierdoor te worden genormaliseerd. Toch verloopt het overleg tussen China en Amerika niet supersnel. Zo maakte de Amerikaanse president Donald Trump afgelopen donderdag bekend dat het tweede deel van het handelsakkoord met China mogelijk pas na de verkiezingen in de Verenigde Staten wordt ondertekend. Volgens de Amerikaanse president zou er een betere deal voor Amerika kunnen worden bereikt als de komende tijd nog even gewacht wordt met het tekenen van een nieuwe overeenkomst met China.

De onderhandelingen voor het tweede deel van het handelsakkoord zullen overigens wel zo spoedig mogelijk starten nadat het eerste deel van het akkoord is getekend. De ondertekening van het eerste deel van het handelsakkoord zal waarschijnlijk plaatsvinden op 15 januari 2020. Dan zal een delegatie van China Washington bezoeken. Amerika had eerder aangegeven dat het eerste deel van het akkoord medio januari zou worden getekend en de Chinese minister van Handel Gao Feng had dit bericht later bevestigd. Als alles goed gaat zal de totale handelsdeal pas na november 2020 worden gesloten. Dit is echter afhankelijk van de ontwikkelingen. Beide grootmachten moeten zich aan de afspraken houden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!