Technisch Werken

De particuliere huursector is in 2017 gegroeid

Er worden steeds meer woningen verhuurd door particulieren. In de afgelopen jaren is de particuliere huursector sterk gegroeid. Tussen 2012 en 2017 is er sprake geweest van een toename van 23,4 procent. Dit komt naar voren uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en de Katholieke Universiteit Leuven. Dit onderzoek is donderdag 15 maart 2018 gepubliceerd. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de SP.Met name in de grote steden zoals Den Haag en Utrecht worden veel woningen en woonruimten particulier verhuurd. Dit is ook het geval bij studentensteden. Hierbij kun je denken aan steden zoals Groningen, Tilburg, Eindhoven en Wageningen. Gemiddeld kwam de toename in het aantal woningen dat particulier werd verhuurd in deze steden uit op meer dan dertig procent.

Een andere ontwikkeling is de aanschaf van woningen die vervolgens worden verhuurd. Dit wordt ook wel aangeduid met de Engelse term buy-to-let. Deze ontwikkeling is tussen 2006 en 2016 met 75 procent toegenomen. Vanuit het onderzoek komen ook aanbevelingen naar voren. Zo geven de onderzoekers aan dat de inkomensgrens voor een sociale huurwoning moet worden verhoogd. Dit zou moeten gebeuren in gebieden waar het moeilijk is om met een inkomen van rond de 50.000 euro per jaar een koopwoning te vinden aldus de onderzoekers.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!