Technisch Werken

De hypotheekrente stijgt in 2019

De hypotheekrente van tien jaar of langer zal volgens hypotheekbemiddelaar De Hypotheker gaan stijgen in de loop van komend jaar. De stijging van de hypotheekrente is het gevolg van de wijziging van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze Europese instelling heeft er geruime tijd voor gezorgd dat de rente omlaag werd gehouden. Dit deed de ECB door massaal obligaties aan te schaffen. In 2018 heeft de ECB al aangegeven dat de opkoopprogramma waarschijnlijk zal worden gestopt aan het einde van 2018. Daardoor zal de rente het komende jaar omhoog gaan en dus ook de hypotheekrente.

De commercieel directeur van De Hypotheker Twan Cats geeft aan dat de ECB haar plannen waarschijnlijk zal uitvoeren als de economische groei blijft aanhouden en de inflatie gehandhaafd blijft. Als deze factoren daadwerkelijk zo blijven gaat de langlopende hypotheekrente wel verhoogd worden door de meeste geldverstrekkers. Dat zullen de mensen die in de loop van 2019 een hypotheek gaan afsluiten of oversluiten wel merken. De hypotheekrenteverhoging wordt met name verwacht voor de langere termijn hypotheken. Voor kortlopende hypotheken wordt er niet een hypotheekrenteverhoging verwacht door De Hypotheker. Pas in het najaar van 2019 zal de renteverhoging in beeld komen volgens de Hypotheker.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws