Technisch Werken

Damen Shipyards koopt meerderheidsbelang in Roemeense scheepswerf in 2017

Damen Shipyards is een bekende scheepsbouwer. Het bedrijf heeft verschillende locaties waar schepen worden gebouwd en gerepareerd. Daar lijkt nu een nieuwe scheepswerf bij te komen. Het bedrijf heeft namelijk een meerderheidsbelang genomen in een scheepswerf in het Roemeense Mangalia. Het gaat hierbij om de scheepswerf Daewoo Mangalia Heavy Industries. Deze scheepswerf is gevestigd aan de Zwarte Zee. Er zijn echter geen details over de overname bekendgemaakt door de scheepswerf.

De scheepswerf in Roemenië was grotendeels in handen van de Zuid-Koreaanse scheepsbouwer Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering. De toezichthouder van Roemenië is akkoord met de overname. Momenteel heeft Damen Shipyards al een werf in Roemenië in bezit. Door de aanschaf van de nieuwe scheepswerf zijn de twee grootste werven van Damen redelijk dicht bij elkaar in de buurt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!