Technisch Werken

Coronavirus zorgt voor terugloop autoproductie Nissan in 2020

De Japanse automaker Nissan heeft besloten om de autoproductie van haar fabriek op het eiland Kyushu tijdelijk op te schorten in verband met het coronavirus. De autofabriek zou volgens de zakenkrant Nikkei drie productielijnen tijdelijk sluiten. Deze productielijnen kunnen niet verder draaien omdat er sprake is van en tekort aan onderdelen die uit China moeten komen.

Van de autofabriek worden 2 lijnen op 14 februari stilgelegd. De derde productielijn zal op 17 februari worden stilgelegd. De laatste productielijn zou met name auto’s produceren die bestemd zijn voor de export naar andere landen. Doordat de autoproductie van Nissan gedeeltelijk wordt stilgelegd zullen in eerste instantie ongeveer 3000 auto’s minder worden geproduceerd. Dat is echter maar een klein aantal ten opzichte van de totale autoproductie in de fabriek op Kyushu. In die fabriek werden in het fiscale jaar 2018 ongeveer 434.000 Nissans geproduceerd. Volgens de zakenkrant was ongeveer de helft van dit aantal auto’s bedoelt voor de lokale automarkt.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!