Technisch Werken

Consumentenprijzen 2,6 procent hoger in november 2019

De prijzen die consumenten voor goederen en diensten moesten betalen lagen in de maand november gemiddeld 2,6 procent hoger ten opzichte van een jaar geleden. Dit bericht werd donderdag 5 december 2019 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Met name de prijzen voor brandstof lagen hoger ten opzichte van een jaar geleden. Er waren ook consumentenprijzen die gemiddeld lager uit zijn gevallen. Zo vielen de prijzen voor vliegtickets mee. Deze tickets waren voor consumenten in een jaar tijd iets goedkoper geworden.

De kosten voor overige producten stegen echter wel. De stijging voor consumentenprijzen lag in oktober nog op 2,7 procent ten opzichte van 2018. De stijging van de consumentenprijzen is goed nieuws voor de ECB. Deze centrale bank wil graag de inflatie omhoog hebben. Een stijging in de consumentenprijzen is daarvoor een belangrijke factor.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!