Technisch Werken

Consortium wil drie Turkse elektrische auto’s voor Turkije ontwikkelen vanaf 2018

Er zijn een aantal bedrijven die gezamenlijk werken aan de eerste volledig Turkse auto. Deze bedrijven hebben zich verenigd in een consortium en willen drie elektrische voertuigen gaan lanceren. Dat heeft het consortium bekend gemaakt aldus de Turkse krant Hürriyet. Deze Turkse krant heeft ook aangegeven dat de automodellen een platform gaan delen en op middellange termijn in productie worden genomen. De auto’s die worden ontwikkeld zullen in eerste instantie worden ingezet op de thuismarkt in Turkije. Na deze eerste fase wordt gekeken welke automodellen geschikt zouden kunnen zijn voor de export naar de rest van de wereld.

Samen werken aan elektrische auto
In november van 2017 hadden een aantal Turkse bedrijven aangekondigd dat ze zouden gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een Turkse auto. De bedrijven die aan dit consortium deelnemen zijn bedrijfswagenfabrikant BMC, telecombedrijf Turkcell en de holdings Anadolu, Kıraça en Zorlu. Deze bedrijven gaan een samenwerkingsverband met elkaar aan voor de ontwikkeling en productie van een Turkse auto. In 2019 zou het eerste prototype voor de Turkse markt moeten worden gelanceerd. Daarnaast zou deze productie in de komende jaren moeten groeien tot er in 2021 een massaproductie mogelijk is van Turkse auto’s.

Hybride en elektrische auto’s
In Turkije heeft men goed in de gaten dat er in de toekomst steeds meer vraag ontstaat naar elektrische auto’s en hybride auto’s. De energietransitie in de voertuigentechniek is namelijk in volle gang. Recep Tayyip Erdoğan heeft daarom aangegeven dat er vooral aandacht moet worden besteed aan de ontwikkeling van elektrische auto’s en hybride auto’s. Daarom richten de ontwikkelaars zich vooral op de bouw van hybride voertuigen en volledig-elektrische auto’s. Het Turkse ministerie van Wetenschap, Industrie en Technologie had in 2017 al een beetje bekend gemaakt dat het land bezig is met de ontwikkeling van een plug-in hybride met een volledig elektrische actieradius van ongeveer 100 kilometer.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!