Technisch Werken

Concept Kilmaatwet 2019 heeft nauwelijks juridische afdwingbaarheid

Momenteel buigt de Eerste Kamer zich over de Klimaatwet die door de PvdA en Groenlinks is ontwikkeld. Deze wet zou er voor moeten zorgen dat Nederland klimaatneutraler en minder milieubelastend wordt. Waarschijnlijk wordt de wet volgende week door de Eerste Kamer geloodst. Toch zijn er ook minder positieve geluiden met betrekking tot deze wet. Er zijn al verschillende concessies gedaan met betrekking tot de doelstellingen.

In eerste instantie zou de CO2 uitstoot in 2030 met 55 procent moeten worden gereduceerd, later werd die verlaagd naar 49 procent. Een aantal politieke partijen heeft aangegeven dat de juridische afdwingbaarheid van de Klimaatwet wellicht tot problemen kan leiden in de toekomst. Dat is de reden waarom het CDA en de SGP bezwaren hebben tegen de Klimaatwet. Deze politieke partijen willen dat het mogelijk wordt om het naleven van de Klimaatwet juridisch af te dwingen anders wordt deze wet een tandeloze tijger.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!