Technisch Werken

Commissie-Borstlap: zzp’ers moeten worden verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid in 2020

In Nederland moeten alle werknemers worden verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat is één van de conclusies van de commissie-Borstlap. Deze commissie heeft zich in opdracht van minister Wouter Koolmees gebogen over de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt. Volgens de commissie is het belangrijk dat elke werknemer in Nederland goed verzekerd is. arbeidsongeschiktheid is een groot risico waardoor werknemers maar ook zelfstandigen zonder personeel ernstig in de problemen kunnen komen. Om die reden moet de overheid meer druk leggen op werkgevers en zelfstandigen om een verzekering af te sluiten die arbeidsongeschiktheid dekt.

Veel zzp’ers zouden een dergelijke verzekering niet afsluiten in verband met de premiekosten. Door deze bezuiniging op de vaste lasten lopen zzp’ers echter grote risico’s. De meeste werknemers zijn echter via de werkgever gedekt tegen arbeidsongeschiktheid. Ook flexwerkers die bijvoorbeeld via uitzendorganisaties werken zijn vaak goed verzekerd. Alleen malafide uitzendbureaus die zich niet aan de regels houden moeten harder worden aangepakt. Uiteindelijk moeten alle werknemers maar ook zzp’ers goed beschermd worden doormiddel van een degelijke verzekering tegen arbeidsongeschiktheid.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!