Technisch Werken

CO2-emissie Nederlandse luchtvaart fors toegenomen van 2014 tot 2019

De luchtvaartsector blijkt de afgelopen vijf jaar een aanzienlijke toename te hebben gehad in de CO2-uitstoot. De uitstoot van CO2 is in de Nederlandse luchtvaart is in deze periode met tientallen procenten gestegen. Dit werd bekend gemaakt door de NOS. De NOS baseerde haar berichtgeving op cijfers die zijn opgevraagd bij de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa).

Bij het berekenen van de CO2 emissie heeft men de uitstoot van alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen met passagiersvluchten meegenomen. De uitkomst is schrikbarend. De NOS heeft de verschillende maatschappijen naast elkaar neer gezet in een lijst op basis van de meeste CO2 uitstoot. In de afgelopen vijf jaar zou de CO2 emissie van TUI Nederland bijvoorbeeld zijn gestegen met 74 procent. Op plek twee staat Corendon die een stijging van 70 procent heeft gehad in de CO2 emissie de afgelopen vijf jaar. De vluchten die zijn meegenomen zijn binnen Europa want de cijfers over de uitstoot van intercontinentale vluchten worden niet bijgehouden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!