Technisch Werken

CO2-belasting kan zorgen voor het sluiten van staalfabrieken Tata Steel in 2019

Staalconcern Tata Steel Nederland moet mogelijk haar deuren sluiten als er een zogenaamde CO2-taks komt. Dat heeft directievoorzitter Theo Henrar bekend gemaakt aan BNR Nieuwsradio. Als bedrijven een belasting moeten gaan betalen voor de emissie van CO2 kunnen de kosten aanzienlijk oplopen. Een CO2 taks is momenteel nog niet aan de orde al zijn er wel verschillende organisaties die deze belasting willen gaan invoeren. Sommige milieuorganisaties zijn van mening dat een CO2 taks noodzakelijk is om bedrijven te dwingen om hun CO2 emissie terug te dringen. Hoogovens en andere metaalproducerende bedrijven hebben echter een hoge CO2 emissie.

Dat zorgt er voor dat deze bedrijven ook een forse CO2 taks tegemoet kunnen zien als deze worden ingevoerd. Deze kosten kunnen niet gecompenseerd worden door energiebesparing volgens Henrar. GroenLinks-voorman Jesse Klaver is voorstander voor een nationale heffing op de uitstoot van CO2. Voorzitter Hans de Boer van werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft al aangegeven dat hij het er niet mee eens is dat een CO2 taks wordt ingevoerd. Hij gaf aan al dat Klaver met de invoering van een dergelijk wetsvoorstel “levensgevaarlijk bezig” is.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!