Technisch Werken

Chipproducent ASML verwacht een flink lagere omzet in eerste kwartaal 2019

Chipmachinefabrikant ASML heeft bekend gemaakt dat haar omzet in het eerste kwartaal van dit jaar lager zal zijn dan de omzet die het bedrijf de afgelopen periode heeft behaald. De daling in de omzet is het gevolg van verstoringen in de productie. Deze verstoringen in de productie ontstond nadat er een brand had plaatsgevonden bij een toeleverancier van het bedrijf. De omzet van ASML zal in het eerste kwartaal van 2019 uitkomen op ongeveer 2,1 miljard euro.

In het vierde kwartaal van 2018 behaalde het bedrijf nog 3,1 miljard euro. De brand vond plaats in december bij toeleverancier Prodrive. Dat is een bedrijf dat onder andere elektrische componenten levert aan ASML. Volgens ASML zal in het tweede kwartaal van 2019 een herstel worden getoond. Er zal wel een vertraging plaatsvinden in de levering van machines. Daarvoor had ASML eerder al gewaarschuwd.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!