Technisch Werken

China gaat haar valuta niet devalueren in 2020

De Chinese munt zal niet worden gedevalueerd de komende tijd. De devaluatie van de Chinese munt was een doorn in het oog van de Amerikaanse president Trump. China zette de devaluatie in als ‘wapen’ in de handelsoorlog. Door een goedkope Chinese munt worden ook producten uit China goedkoper. Amerika wil juist dat er meer balans ontstaat op de wereldmarkt. De Chinese dumpprijzen moeten worden tegengegaan. De handelsoorlog tussen China en Amerika heeft nu bijna twee jaar geduurd maar op woensdag 15 januari 2020 kan een belangrijke eerste stap worden gezet in het beëindigen van deze handelsoorlog.

Vandaag wordt namelijk een eerste deelakkoord getekend tussen China en Amerika. Deze ondertekening vind plaats in het Witte Huis. Als de ondertekening een feit is hebben Amerika en China een belangrijke grote stap gezet in de structurele oplossing van het handelsconflict. De financiële markten houden deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten. Als het handelsconflict daadwerkelijk veranderd in een samenwerking tussen de economische grootmachten dan kan dat een positieve ontwikkeling betekenen. De economie kan dan weer opbloeien wereldwijd. China heeft besloten om haar valuta niet te laten devalueren in 2020. Deze beslissing wordt ook opgenomen in het deelakkoord dat vandaag getekend wordt in het Witte Huis.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!