Technisch Werken

CBS: stijging woningprijzen zorgt voor stijging vermogen Nederlanders in 2017

Het vermogen van een gemiddeld Nederlands huishouden is in 2017 behoorlijk toegenomen. Op dinsdag 19 februari 2019 heeft het CBS aangegeven dat het gemiddelde vermogen van een huishouden is toegenomen met 6000 euro in 2017. Daardoor kwam het gemiddelde vermogen van een huishouden uit op 28.300 euro. Dit is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek vooral te danken aan de flinke prijsstijgingen die hebben plaatsgevonden op de woningmarkt.

Wanneer men het woningbezit en de prijsstijgingen die daardoor hebben plaatsgevonden niet meeneemt in de berekening is het vermogen slechts toegenomen tot een bedrag van 14.100 euro. De woningmarkt is echter grillig. Door het beperkte aanbod zijn de verkoopprijzen van veel woningen aanzienlijk toegenomen. Toch is het wel heel kortzichtig om deze prijstoename in één keer bij het vermogen van een huishouden op te tellen. Wanneer alle huishoudens namelijk zouden besluiten om hun woning te verkopen zou de waarde van de woning dalen en is er feitelijk geen of nauwelijks toename in vermogen aanwezig.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws