Technisch Werken

CBS: iets minder vacatures in derde kwartaal 2019

De werkgelegenheid neemt iets af in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de toename van het aantal banen in het derde kwartaal minder groot dan de toename in werkgelegenheid in de eerste twee kwartalen van 2019. In het derde kwartaal van 2019 steeg het aantal vacatures met 4000. Daardoor kwam het totale aantal vacatures in het derde kwartaal uit op 288.000 stuks.

Door dit aantal vacatures zijn er gemiddeld negentig vacatures per honderd werklozen. Dat is iets minder ten opzichte van het tweede kwartaal toen er nog 93 vacatures per 100 werknemers waren. De afgelopen zes jaar is het aantal vacatures ieder kwartaal toegenomen volgens het CBS. Volgens het CBS ontstonden er in het derde kwartaal 316.000 vacatures en werden er in totaal 312.000 vervuld. Daarover is het statistiekbureau heel positief. Volgens het CBS zijn er nog niet eerder in een kwartaal zoveel vacatures vervuld.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!