Technisch Werken

Capital Value: genoeg plannen en geld voor woningbouw in 2020

Dit jaar is er voldoende geld beschikbaar om woningbouw te realiseren. Ook zijn er voldoende plannen. Dat geeft Capital Value aan in een bericht. Capital Value is een organisatie die zich bezig houdt met vastgoed en vastgoedbeleggingen. Deze organisatie merkt op dat er in Nederland voldoende beleggers en investeerders aanwezig zijn die in vastgoed willen beleggen. Er zijn dus voldoende initiatieven.

Bovendien is er ook voldoende vraag naar woningen in Nederland. Volgens Capital Value is er in Nederland een tekort van 315.000 woningen. De komende jaren zal dit tekort verder oplopen. Er wordt ook vanuit de overheid aangegeven dat er meer woningen gebouwd moeten worden. Ieder jaar zouden er tienduizenden woningen bij moeten komen. Het afgelopen jaar ging het goed met de woningbouw maar de komende tijd dreigt er een dip te komen in de bouw van woningen. Dat komt omdat er minder bouwvergunningen zijn verstrekt. Daardoor worden de komende tijd minder nieuwbouwprojecten gestart. Dat is jammer want volgens Marijn Snijders de directeur van Capital Value hebben bouwers en ontwikkelaars initiatieven klaarliggen om “100.000 woningen per jaar te bouwen.” Het wachten is nu op de overheid.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws