Technisch Werken

Britten hamsteren voor miljarden vanwege Brexit in 2019

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk hebben volgens een enquête van een Britse geldverstrekker al voor 4 miljard pond aan voorraden ingeslagen. Dit is omgerekend ongeveer 4,2 miljard euro. De voorraden hebben de mensen aangelegd vanwege de brexit. Het bericht hierover werd bekend gemaakt door de Britse krant The Guardian. In dit bericht staat dat gemiddeld twintig procent van de Britten voedsel, medicijnen en drinken hebben aangekocht om een grote voorraad aan te leggen vanwege de verwachte problemen met betrekking tot de brexit. Ieder huishouden zou gemiddeld ruim 400 euro hebben betaald voor het aanleggen van een voorraad.

Ongeveer 800.000 Britten zouden zelfs meer dan 1000 euro hebben besteed om een voorraad aan te leggen waarmee ze zijn voorbereid op eventuele problemen rondom de brexit. De grootste groep van de ondervraagden hebben vooral extra voedsel ingekocht. Dit heeft 75 procent van de ondervraagden gedaan. Niet alleen burgers hamsteren ook bedrijven hamsteren extra grondstoffen voor hun fabrieken. Een voorbeeld hiervan is Pizzaketen Domino’s. Dit bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk ter waarde van ruim 7 miljoen euro aan extra ingrediënten ingekocht voor pizza’s.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws