Technisch Werken

Britten betalen na harde Brexit 10 procent meer voor een Porsche in 2019

Volgens autoproducent Porsche gaan de prijzen van Porsches voor Britten aanzienlijk omhoog als er een harde Brexit plaatsvind. Mogelijk worden de sportwagens tien procent duurder als die na 29 maart geleverd wordt. Deze waarschuwing heeft het autobedrijf in een verklaring aan persbureau Bloomberg bekend gemaakt. Porsche waarschuwt namelijk voor de gevolgen van een harde Brexit. Vanaf het moment dat een harde Brexit een feit is zullen er importheffingen worden ingevoerd. Deze importheffingen zorgen er voor dat de prijzen van ingevoerde Porsches omhoog gaan. Het Verenigd Koninkrijk zal namelijk door een harde Brexit weer terugvallen op de regels die de wereldhandelsorganisatie WTO hanteert.

Voor klanten die voor 17 januari een aanbetaling hebben gedaan voor hun nieuwe Porsche zal er weinig veranderen. Klanten die na die datum een bestelling hebben gedaan voor een nieuwe Porsche krijgen er mogelijk wel mee te maken. Deze klanten krijgen de mogelijkheid om hun bestelling aan te passen. Porsche heeft geen fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een belangrijk nadeel ten opzichte van Nissan, Ford, Jaguar en Land Rover. Deze autoproducenten kunnen in het Verenigd Koninkrijk auto’s produceren voor de Britse markt. Daardoor hoeven ze voor de auto’s die in het VK worden geproduceerd geen importheffingen te betalen.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!