Technisch Werken

Britse economie krimpt onverwacht in tweede kwartaal 2019

De Britse economie is in het tweede kwartaal van 2019 tegen de verwachting in gekrompen. Economen gingen eerder uit van een stabilisatie van de economische groei in Groot-Brittannië maar uiteindelijk is de economie toch gekrompen. De krimp kwam uit op 0,2 procent. Deze krimp maakt het tweede kwartaal van 2019 tot het slechtste resultaat sinds 2012. Dat is opmerkelijk want in 2012 was er nog sprake van een crisis in de wereldeconomie. Toen ging het heel slecht met de economie. Veel mensen denken dat deze economische crisis nu goed voorbij is maar het lijkt er op dat deze lastige periode in de economie weer terug komt.

Het feit dat de Britse economie nu wederom is gekrompen maakt duidelijk dat er nieuwe problemen ontstaan. Deze problemen zijn mede veroorzaakt door de spanningen rondom de brexit. Verder is er ook op wereldwijd politiek vlak het nodige gebeurd de afgelopen tijd. De handelsspanningen tussen Amerika en China zorgen er ook voor dat andere economieën in de problemen komen. De afgelopen zes jaar heeft de Britse economie alleen maar economische groei laten zien. Daar komt nu echter verandering in. dat is geheel onverwacht. In het eerste kwartaal van 2019 was er nog sprake van economische groei. Die kwam uit op 0,5 procent. Deze groei was vooral te danken aan het aanleggen van reserves voor de brexit.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!